Caietele restaurării PDF Imprimare Email
Autor Echipa ACS   
Marţi, 13 Noiembrie 2018 18:47

 

ACS caietele_restaurariiFormat 230 x 165 mm

Nr pagini 256 – 316 în funcție de număr

Disponibile numerele din 2014, 2015, 2016, 2017­­

 

”Caietele restaurării”, este publicația anuală a Asociației Art Conservation Support – Editura ACS, cu 6 numere editate.

 

O serie de articole știintifice dedicate conservării și restaurării patrimoniului cultural, culegeri de metodologii, norme și principii etice și, deopotrivă, mărturii ale experiențelor practice ale cercetătorilor și specialiștilor acoperă paginile publicației. Articolele sunt bazate pe experienta restauratorilor, arhitecților, urbanistilor, chimistilor, fizicienilor, istoricilor de artă, biologilor, petrografi, structuristi ș.a.

Publicația este editată de echipa ACS din 2012 și a apărut în contextul în care s-au observat o serie de intervenții agresive și abuzive asupra componentelor patrimoniului cultural care, uneori din lipsă de informare, au dus la alterarea iremediabilă a acestora.

Prin „Caietele restaurarii” ne dorim o colaborare mai stânsă între specialiști, încurajarea formării echipelor interdisciplinare, intervenții mai bine documentate și mai atent realizate, informarea tinerilor, viitori specialisti, dar și a beneficiarilor, și, prin aceasta, o soartă mai bună pentru patrimoniul cultural din România.

 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook

Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com